Stel je voor dat je met een buur in de lift zat en dat je tien langzame vloeren moet rijden voordat je naar buiten kunt. Waar over te praten? Hier zijn een paar ingenieuze trucs die helpen om een ​​zinloos “gesprek over het weer” te voorkomen, ongeacht de situatie die u ontdekt.

1. Vraag om advies

Een van de beste manieren om een ​​gesprek met een buur of buur te beginnen, is om advies te vragen. “De betekenis is niet om advies te krijgen (hoewel het echt nuttig kan zijn), maar om communicatie zinvoller te maken”, zegt de auteur van de Cup of Joe -blog Joanna Goddar. -Als gevolg hiervan leert u iets nieuws over elkaar, en het gesprek verwerft bijna altijd een interessante richting. “.

2. Stel vragen die gedetailleerde antwoorden impliceren

“Vermijd vragen die het monosyllabische antwoorden” ja “en” nee “impliceren, waarna de ernstige stilte komt”, zegt de zakelijke trainer, leraar en blogger Nancy Enkovitz. Stel in plaats daarvan een open vraag. Het begint met de woorden “wie, wat, wanneer, waar, waarom”. De meest verlegen gast kan worden gesproken door de favoriete vraag te stellen aan de diplomaat en politicus Henry Kissinger – “En wat denk je ervan?”.

Nog een paar eenvoudige vragen die altijd werken als het gesprek stil is:

  • Waar zou je op vakantie gaan?? Zelfs als de gesprekspartner niet van plan is om in de nabije toekomst te ontspannen, kan hij je vertellen over de afgelopen feestdagen, zijn dromen of plaatsen waar hij opgroeide.
  • Welke film raad je aan te kijken?
  • Hoe beroemdheid, zoals je zegt, je ziet eruit extern eruit?
  • Je hebt een favoriet café of restaurant in de stad? Op welke plaatsen bezoekt u vaak?
  • Wat heeft de laatste tijd indruk op je gemaakt?

3. Start eerst het gesprek

“Een grappige auto op straat zien, zegt u:“ Deze auto ziet eruit als een gigantische bal m&M’s, waar?”De gesprekspartner lacht, en je hebt de eerste stap gezet, – geeft een voorbeeld in het boek” Carrière voor introverte mensen “Nancy Enkovitz. -Twee of drie onschadelijke zinnen, je lijkt te zeggen: jij en ik leven op dezelfde planeet, dus het is helemaal niet moeilijk voor ons om gemeenschappelijke onderwerpen te vinden voor een gesprek. Oefen de eerste stap te zetten in de dagelijkse communicatie, bijvoorbeeld in een taxi of een kapper. En wees niet bang om te communiceren met mensen gekleed met macht, bijvoorbeeld met artsen, tandartsen “.

Een andere manier om een ​​gesprek te beginnen is door een onderwerp van kleding van de gesprekspartner te prijzen, maar alleen als je hem echt leuk vond. “Doe niet alsof, het is altijd merkbaar”, waarschuwt Nancy Enkovitz.

4. Maak de aandacht voor jezelf

Als je een slechte dag had, maar ‘s avonds moet je communiceren, probeer dan mensen aan te trekken zonder de eerste stap te zetten. Bijvoorbeeld, met behulp van het uiterlijk. “Zet iets op dat een goed onderwerp kan zijn om een ​​gesprek te starten, is een heldere hanger of broche. Iets dat positieve emoties veroorzaakt en de aandacht trekt. Mannen kunnen een stropdas dragen met een interessant patroon of ongebruikelijke manchetknopen, ”adviseert Nancy Enkovitz.

5. “Waarom”?

Het geheim van een succesvol gesprek is de mogelijkheid om vragen te stellen. “Alles in de buurt veroorzaakt me nieuwsgierigheid, en zelfs op cocktails stel ik vaak mijn favoriete vraag: waarom? – Deelt de ervaring van televisie en radiopresentator Larry King in het boek “Hoe te praten met https://libido-verhogen.com/hoe-het-libido-te-verhogen-bij-vrouwen-na-de-bevalling-advies-rol-van-de-partner/ iemand, overal, overal overal”, “. – Laten we zeggen dat de gesprekspartner zegt dat hij met zijn gezin naar een andere stad verhuist. Waarom? Of gaat naar een andere baan. Waarom? Iemand is onder het Mets -team. Waarom?»Deze vraag stellen, krijgt u de meest echte manier om een ​​levendig en interessant gesprek te behouden.

6. Luister goed

Als je echt probeert te luisteren naar wat ze tegen je zeggen, zul je merken dat het veel gemakkelijker is om te doen als je de gesprekspartner in het oog kijkt. “Maar het is niet nodig om hem constant te staren”, waarschuwt Larry King. – veel mensen – misschien, en jij ook – voelen zich hiervan lastig. Bewaar visueel contact, maar van tijd tot tijd is het beter om je ogen naar de zijkant te brengen “.

7. Wat als?

Een problemen -vrije manier om een ​​gesprek te starten of het na een stilte te hervatten, is door vragen te gebruiken die beginnen met de woorden “Wat als …”. Ze zullen alle gasten interesseren, ongeacht leeftijd, opleidingsniveau en sociale status. Hier zijn de drie voorbeelden die Larry King citeerde.

Dat als je een huis bouwt dat je over je hele leven hebt gedroomd, en onmiddellijk daarna zul je ontdekken dat dit gebied een seismische nul is. Wilt u beweegt of niet?

Wat als je beste vriend sterft aan kanker. Een paar dagen voor zijn dood zegt hij: “Op mijn rekening op de bank honderdduizend dollar. Als ik dat niet ben, probeer dan mijn zoon een medische opleiding te geven “. Dan sterft hij. Zijn zoon is echter een waardeloze shalopai, die helemaal niet aan de dokter gaat studeren en deze honderdduizend in de wind binnen een paar maanden zal laten. Ondertussen gaat je zoon gewoon naar de universiteit en droomt hij er van dokter te worden. Welke van hen zul je geld geven voor een medisch onderwijs?

“Ik stelde dergelijke vragen aan veel mensen -van de rector van de Universiteit van Yale tot een twintig -two -jyear -old nieuwkomer van de ST -team. Louis Cardinals, ”herinnert Larry King zich. – Iedereen heeft zijn eigen mening, voor het grootste deel verschillen ze onderling, en iedereen is gerechtvaardigd. Soms is dit ene onderwerp genoeg voor de hele avond “.

Wat als je onzichtbaar zou kunnen worden? Beschouwt u uzelf verplicht om algemeen geaccepteerde morele normen te observeren? De meeste respondenten, volgens de tv -presentator, antwoorden “ja, natuurlijk”, maar iemand zei dat hij zou profiteren van hun onzichtbaarheid om stilletjes zakelijke onderhandelingen bij te wonen. Nadat hij van plan was om investeringen te doen waarmee hij een grote jackpot op de aandelenmarkt zou kunnen verstoren.

8. Open de deur naar het gesprek

Het belangrijkste advies van de Masters of Communication: wees niet nerveus vanwege een gevoel van onhandigheid. Wanneer twee vreemden aan een gesprek beginnen, zijn in de eerste paar momenten bijna gegarandeerd dat ze zich ongemakkelijk aanvoelen. Accepteer het voor een gegeven. Stel je voor en “doorgaan” de wil van de wil gedurende deze eerste twee tot drie seconden, alsof je de deur naar het gesprek opent. Zodra je nieuws en meningen begint uit te wisselen, zal niemand zich herinneren waar het gesprek begon. Als je dit herinnert, is het gemakkelijk om iedereen te benaderen en gewoon te beginnen met praten.

Nog een paar tips:

1. Op een feestje of terugroepen, herinner jezelf eraan: niet iedereen die aanwezig is, kijkt je aan, dus wees niet nerveus.

2. Vergeet niet goed te ademen. Na diep adem te hebben gehaald en uitademingen, zul je ontspannen en kalmeren.

3. Drink water. Door de toevoer van water in het lichaam aan te vullen, zult u goed verbeteren -. Bovendien zal uw stem veel zelfverzekerder en aangenamer klinken om te horen.

4. Als de persoon met wie u in de buurt was, zelf zou besluiten dat hij zich zou zwijgen, kon hij hem niet overtuigen. Neem het niet te dicht bij je hart, zoek gewoon een andere gesprekspartner.

5. Als je een vreselijke boring tegenkwam of gewoon besloot dat het tijd was om het lange gesprek te beëindigen, is er een problemen om het gesprek te stoppen: “Pardon, ik moet vertrekken”. Als het je lukt om je stem overtuigend te geven, zal niemand door jou beledigd zijn. Terugkerend, kun je een nieuw gesprek beginnen, maar deze keer met iemand anders.

admin
admin

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *